Drijvende Tuinen

In Floating Gardens onderzoekt Tanja Lina de mogelijkheden van drijvende tuinen. Deze eeuwenoude oplossing brengt verschillende actuele thema’s samen, zoals het vergroenen van steden, waterberging en inventief ruimtegebruik. De romantiek van een drijvende groene oase op het water inspireerde ontwerpers en kunstenaars tot het bouwen van drijvende tuinen.

Hoe raken de makers van deze projecten in de ban van de drijvende tuin? Welke manieren zijn er om een drijvende tuin te bouwen? En wat is de zin van het bouwen van een groene ruimte op het water? De verhalen achter de drijvende tuinen worden verteld in 3 interviews en 11 voorbeeldprojecten. De projecten zetten uiteen wat de functie is van de groene ruimte op het water en welke materialen zijn toegepast om de tuin te laten drijven.

De publicatie Floating Gardens is onderdeel van een reeks boekjes in de vorm van een Freestyle uitgegeven door de BNA. In een Freestyle kunnen BNA-leden hun (geheime) fascinatie openbaar maken in de vorm van een kleine publicatie en deze delen met de buitenwereld. Freestyle kan een materiaalverzameling zijn of een (foto)essay zijn of een andere vrije vorm hebben. De enige harde eis is dat het de vakgemeenschap inspireert en tot verder denken beweegt: wat is er nog meer? In Freestyle 06 brengt Tanja Lina haar fascinatie voor drijvend groen in beeld, met als doel de lezers te inspireren zelf aan de slag te gaan met drijvende tuinen.

Het boekje werd gepresenteerd op 20 november 2015 bij de vijver en in het cafe van Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25, Rotterdam.

Bekijk hier de preview: Drijvende Tuinen Preview