Buurtcentrum

De Prinsenhof is een ontmoetingscentrum: een ‘Huis voor de Wijk’ voor Prinsenland in Rotterdam. Ze zijn begin 2016 verhuisd naar het zwembad Alexanderhof. Samen met Esther Vroegindeweij maakte Buro Lina een ontwerp voor het nieuwe Grand CafĂ© van Prinsenhof.

Ontwerpproces

De Prinsenhof richt zich op alle bewoners uit de wijk, wat er in de praktijk op neer komt dat de grootste groep bezoekers senioren zijn. Een aantal vrijwilligers van Prinsenhof hebben samen een interieurcommissie gevormd. Met ondersteuning van Woonstad Rotterdam hebben we met deze groep een aantal ontwerpsessies georganiseerd. Tijdens deze sessies hebben wij door middel van moodboards de wensen van de bewoners vertaald naar een ontwerp.

Resultaat interieurontwerp

Met minimaal budget en in een kort tijdsbestek is er een knus geheel ontstaan die volledig aansluit bij de wensen van ontmoetingscentrum Prinsenhof. Het ontwerp is gebaseerd op deels hun huidige inventaris en deels nieuwe meubels. De angst van sommige stamgasten dat de nieuwe plek minder gezellig zou worden dan hun oude stek, is omgeslagen in enthousiaste reacties op het warme en sfeervolle resultaat.